INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859491 Bezoekers
59 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 mensen en kost ongeveer 12 euro.
300 g sukadelappen
4 eetl. ketjap manis (zoete Indonesische ketjap)
sap van ½ citroen
3 kruidnagels of ½ theel. kruidnagelpoeder
1 lombok (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
3 cm verse gember of 2 theel. gemberpoeder
½ theel. nootmuskaat
zonnebloem- of sojaolie
1 ½ bouillonblokje
4 sjalotjes
2 teen knoflook
1 theel. terasi bakar (gefermenteerde garnalenpasta)
1 glas water
Sjalotjes en knoflook schillen. Lombok eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt. De sukadelappen snijden in blokken van 2 x 2 cm. Gember schillen.
Sjalotjes, knoflook, terasi, lombok en gember heel fijn snijden of in foodprocessor. 3 eetl. olie in de pan warm laten worden en hierin het vlees aanbakken.
Dan het fijngemaakte mengsel even meefruiten en dan toevoegen: kruidnagel, citroensap, ketjap en bouillonblokje en glas water.
Deksel op de pan en ongeveer 1 ½ uur zacht laten sudderen.
Als het te droog wordt, wat heet water toevoegen. Proeven en evt. zout of ketjap toevoegen.
Het gerecht is goed in te vriezen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage