Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397901 Bezoekers

 14 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
LN3k
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Smoor Dagingyolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 mensen en kost ongeveer 12 euro.

Ingrediënten:

300 g sukadelappen
4 eetl. ketjap manis (zoete Indonesische ketjap)
sap van ½ citroen
3 kruidnagels of ½ theel. kruidnagelpoeder
1 lombok (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
3 cm verse gember of 2 theel. gemberpoeder
½ theel. nootmuskaat
zonnebloem- of sojaolie
1 ½ bouillonblokje
4 sjalotjes
2 teen knoflook
1 theel. terasi bakar (gefermenteerde garnalenpasta)
1 glas water

Bereiding:

Sjalotjes en knoflook schillen. Lombok eventueel de zaadjes eruit halen als je niet van pittig houdt. De sukadelappen snijden in blokken van 2 x 2 cm. Gember schillen.
Sjalotjes, knoflook, terasi, lombok en gember heel fijn snijden of in foodprocessor. 3 eetl. olie in de pan warm laten worden en hierin het vlees aanbakken.

Dan het fijngemaakte mengsel even meefruiten en dan toevoegen: kruidnagel, citroensap, ketjap en bouillonblokje en glas water.
Deksel op de pan en ongeveer 1 ½ uur zacht laten sudderen.

Als het te droog wordt, wat heet water toevoegen. Proeven en evt. zout of ketjap toevoegen.

Het gerecht is goed in te vriezen.

Luister naar de kookles: Smoor Daging

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 26/11/2016 08:03
Categorie: - S
Pagina gelezen 1915 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië