INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20008625 Bezoekers
5 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het kost ongeveer 15 minuten om het gerecht voor te bereiden en 30 minuten kooktijd. De kosten zijn ongeveer 10 euro. De hoeveelheid is voor 6 personen.
500 g rijst
2 dl cocosmelk (blik)
water
2 theel. koenirpoeder (geelwortel)
1 pandanstengels
1 stengel sereh
6 djeroepoeroetblaadjes
1 theel. zout
2 eieren
gebakken uitjes
1 komkommer
1 lombok (voor versiering)
zonnebloemolie of boter
Snijplank, scherp mesje, pan, houten lepel, eventueel rijststomer (geen electrische), koekepan
Rijst wassen en uit laten lekken. Pandanstengel wassen en in een knoop leggen, sereh stengel licht plat slaan en in een knoop leggen. De eieren in een kom klutsen.
Rijst, cocosmelk, koenirpoeder, pandan, sereh, djeroekpoeroetblad en zout bij mekaar in een pan doen.
Hier zoveel koud water aan toevoegen dat het 2 cm boven de rijst staat.
Goed roeren met houten lepel en op hoog vuur laten koken.
Zodra het kookt, weer goed roeren en het vuur laag zetten.
Als je een rijststomer hebt, wachten tot de rijst al het water heeft opgenomen en dan over doen in de rijststomer en stomen tot de rijst gaar is.
De smaak van de rijst blijft dan mooi behouden.
Anders de rijst gewoon in de pan koken tot het gaar is, eventueel met een vlamverdeelplaatje eronder.
Omeletjes bakken van de geklutste eitjes en deze in reepjes snijden en komkommer in schijfjes .
Hiermee de rijst versieren, samen met de gebakken uitjes en de schijfjes lombok.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage