Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397885 Bezoekers

 11 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
rakH
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Nasi Koening (gele rijst)yolande-waleson-xx

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het kost ongeveer 15 minuten om het gerecht voor te bereiden en 30 minuten kooktijd. De kosten zijn ongeveer 10 euro. De hoeveelheid is voor 6 personen.

Ingrediënten:

500 g rijst
2 dl cocosmelk (blik)
water
2 theel. koenirpoeder (geelwortel)
1 pandanstengels
1 stengel sereh
6 djeroepoeroetblaadjes
1 theel. zout
2 eieren
gebakken uitjes
1 komkommer
1 lombok (voor versiering)
zonnebloemolie of boter

Benodigdheden:

Snijplank, scherp mesje, pan, houten lepel, eventueel rijststomer (geen electrische), koekepan

Voorbereidingen:

Rijst wassen en uit laten lekken. Pandanstengel wassen en in een knoop leggen, sereh stengel licht plat slaan en in een knoop leggen. De eieren in een kom klutsen.

Bereiding:

Rijst, cocosmelk, koenirpoeder, pandan, sereh, djeroekpoeroetblad en zout bij mekaar in een pan doen.
Hier zoveel koud water aan toevoegen dat het 2 cm boven de rijst staat.
Goed roeren met houten lepel en op hoog vuur laten koken.
Zodra het kookt, weer goed roeren en het vuur laag zetten.
Als je een rijststomer hebt, wachten tot de rijst al het water heeft opgenomen en dan over doen in de rijststomer en stomen tot de rijst gaar is.
De smaak van de rijst blijft dan mooi behouden.
Anders de rijst gewoon in de pan koken tot het gaar is, eventueel met een vlamverdeelplaatje eronder.
Omeletjes bakken van de geklutste eitjes en deze in reepjes snijden en komkommer in schijfjes .
Hiermee de rijst versieren, samen met de gebakken uitjes en de schijfjes lombok.

Luister naar de kookles: Nasi Koening

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 26/11/2016 10:16
Categorie: - N
Pagina gelezen 1985 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië