Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358762 Bezoekers

 19 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
CKz3
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Rempah (cocos-gehaktballetjes)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Wat ik vandaag maak is rempah, kruidige gehaktballetjes met cocos. Echt een gerecht dat bij Nasi Kuning niet mag ontbreken.

Het kost ongeveer een half uur om het te maken, een halfuur rusttijd en 20 minuten baktijd.

De hoeveelheden zijn voor 4 personen en kost € 10,-
Als je het als bijgerecht bij een rijsttafel neemt, kun je een kleinere hoeveelheid maken.

Ingrediënten:

500 g half om half gehakt
5 sjalotjes
5 teen knoflook
2 lomboks (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
200 g geraspte cocos (kan ook gedroogd)
3 eieren
3 theel. serehpoeder
3 theel. laospoeder
3 theel. gemalen ketoembar
3 theel. gemalen djinten
plantaardige olie (als je geen oven gebruikt)

Benodigdheden:

snijplank en mesje, grote kom, ovenschaal of ovenplaat (bakpapier) als je de oven gebruikt, en anders een pan om te bakken.

Voorbereidingen:rempah

De sjalotjes,en knoflook pellen en samen met de ,lomboks heel fijn snipperen.
De lomboks eventueel ontpitten.
De eieren klutsen.
Het gehakt mengen met 150 g. cocos en met de gesnipperde uien, knoflook, lombok, serehpoeder, laospoeder, ketoembar en djinten.

Bereiden:

De geklutste eieren op het laatst eraan toevoegen en goed mengen.
Van dit mengsel kleine balletjes draaien ter grootte van 3 cm.
Deze een half uur in de koelkast laten rusten.
Je kunt ze hierna bakken in niet te hete olie.
Controleer of ze van binnen gaar zijn.
Zelf doe ik de balletjes in een ovenschaal, zonder olie.
Dan voor ongeveer 20 minuten in een hetelucht oven op 180 graden.

Ik vind ze dan minder vet en malser.
Dit is natuurlijk een heerlijk gerecht bij nasi koening, maar ook bij gewone rijst is het lekker met wat groente en ik heb ze ook bij een wijntje geserveerd als borrelhapje, met groot succes.

Luister naar de kookles: Rempah (cocos-gehaktballetjes)

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 10:36
Categorie: - R
Pagina gelezen 2198 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië