Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19640019 Bezoekers

 13 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Indisch gehaktbrood (frikandel pan)yolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit recept is voor 6 personen en kost € 12,-
Het neemt 30 minuten om het te maken en 50 minuten baktijd.

Ingrediënten:

1 kg gemengd gehakt
3 sjalotjes
4 knoflook
1 theel. djintenpoeder (komijn)
2 theel. ketoembarpoeder (koriander)
1 eetl. sambal oelek
2 beschuit fijngemaakt
3 gekookte aardappels fijngeprakt
3 eieren
3 eetl. geraspte kokos
4 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
sausje:
5 eetl. ketjap manis
½ eetl. limoen- of citroensap
geraspte goela djawa of suiker naar smaak

Benodigdheden:

plank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, kom, ovenschaal of ovenplaat (bakpapier), oven

Voorbereiding:

Aardappels koken, fijn prakken en af laten koelen.
Sjalot en knoflook pellen. Beschuiten fijn maken.

Bereiding:

Gehakt in een kom doen.
Sjalotjes en knoflook fijn snipperen en bij het gehakt doen, samen met de andere ingrediënten, de rauwe eieren, de aardappels en het beschuit.
Dit goed door mekaar kneden.
Dan in de ovenschaal doen.
Dit bakken op 180 C.
Na een half uur het sausje erover gieten en nog ongeveer 10 minuten verder laten bakken.
Je kunt dit met rijst en wat groente eten , maar met aardappels samen of op de boterham, is het ook erg lekker.

Luister naar de kookles: Indisch gehaktbrood (frikandel pan)

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 11:15
Categorie: - G
Pagina gelezen 13775 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië