INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19640019 Bezoekers
13 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit recept is voor 6 personen en kost € 12,-
Het neemt 30 minuten om het te maken en 50 minuten baktijd.
1 kg gemengd gehakt
3 sjalotjes
4 knoflook
1 theel. djintenpoeder (komijn)
2 theel. ketoembarpoeder (koriander)
1 eetl. sambal oelek
2 beschuit fijngemaakt
3 gekookte aardappels fijngeprakt
3 eieren
3 eetl. geraspte kokos
4 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
sausje:
5 eetl. ketjap manis
½ eetl. limoen- of citroensap
geraspte goela djawa of suiker naar smaak
plank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, kom, ovenschaal of ovenplaat (bakpapier), oven
Aardappels koken, fijn prakken en af laten koelen.
Sjalot en knoflook pellen. Beschuiten fijn maken.
Gehakt in een kom doen.
Sjalotjes en knoflook fijn snipperen en bij het gehakt doen, samen met de andere ingrediënten, de rauwe eieren, de aardappels en het beschuit.
Dit goed door mekaar kneden.
Dan in de ovenschaal doen.
Dit bakken op 180 C.
Na een half uur het sausje erover gieten en nog ongeveer 10 minuten verder laten bakken.
Je kunt dit met rijst en wat groente eten , maar met aardappels samen of op de boterham, is het ook erg lekker.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage