Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395546 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
NCTYgt
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Serabi (pannenkoekjes)yolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Op Java zie je vaak stalletjes waar op een klein komfoortje serabi pannenkoekjes worden gebakken in aardewerken potjes.
In Nederland kun je je behelpen met een gietijzeren wadjan (wok) of een klein bakpannetje . Serabi is een klein, dik pannekoekje.

Dit recept is voor ongeveer 10 pannenkoekjes en kost € 8,-
Het duurt 20 minuten om het te maken en een half uur baktijd.

Ingrediënten:

300 g zelfrijzend bakmeel of bloem met 2 theel. bakpoeder
3 eierdooiers
zout
1,5 eetl. vanillesuiker
3 dl dunne santen (cocosmelk)
olie
sausje:
300 g goela djawa (Javaanse suiker)
3 dl dikke santen
4 pandanblad of 2 theel. pandanaroma

Benodigdheden:

Beslagkom, beslagklopper, gietijzeren wadjan(wok) of klein bakpannetje met doorsnede van 10 cm., klein deksel,soeplepel, klein pannetje voor saus.

Voorbereiding:serabi

Het bakmeel,eierdooiers, zout, vanillesuiker en de dunne santen , mengen tot een dik beslag.
Goela djawa raspen.

Bereiding:

De wadjan op een zacht vuur zetten en warm laten worden.
Licht invetten met olie. Met een soeplepel het beslag in de wadjan of bakpannetje scheppen, tot ze een doorsnede hebben van 10 cm.
Sluit de pan met een klein deksel en laat de serabi zachtjes bakken.
Als de bovenkant glanzend droog is geworden is de serabi klaar.
Je ziet er gaatjes in vallen.
Check met een satéprikker of het droog is.
De serabi wordt maar aan 1 kant gebakken.
Kook de goela djawa, de santen en de pandan tot een dikke saus, op zacht vuur.

Luister naar de kookles: Serabi (pannenkoekjes)

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 11:28
Categorie: - S
Pagina gelezen 2384 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië