INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753481 Bezoekers
11 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Op Java zie je vaak stalletjes waar op een klein komfoortje serabi pannenkoekjes worden gebakken in aardewerken potjes.
In Nederland kun je je behelpen met een gietijzeren wadjan (wok) of een klein bakpannetje . Serabi is een klein, dik pannekoekje.
Dit recept is voor ongeveer 10 pannenkoekjes en kost € 8,-
Het duurt 20 minuten om het te maken en een half uur baktijd.
300 g zelfrijzend bakmeel of bloem met 2 theel. bakpoeder
3 eierdooiers
zout
1,5 eetl. vanillesuiker
3 dl dunne santen (cocosmelk)
olie
sausje:
300 g goela djawa (Javaanse suiker)
3 dl dikke santen
4 pandanblad of 2 theel. pandanaroma
Beslagkom, beslagklopper, gietijzeren wadjan(wok) of klein bakpannetje met doorsnede van 10 cm., klein deksel,soeplepel, klein pannetje voor saus.
Het bakmeel,eierdooiers, zout, vanillesuiker en de dunne santen , mengen tot een dik beslag.
Goela djawa raspen.
De wadjan op een zacht vuur zetten en warm laten worden.
Licht invetten met olie. Met een soeplepel het beslag in de wadjan of bakpannetje scheppen, tot ze een doorsnede hebben van 10 cm.
Sluit de pan met een klein deksel en laat de serabi zachtjes bakken.
Als de bovenkant glanzend droog is geworden is de serabi klaar.
Je ziet er gaatjes in vallen.
Check met een satéprikker of het droog is.
De serabi wordt maar aan 1 kant gebakken.
Kook de goela djawa, de santen en de pandan tot een dikke saus, op zacht vuur.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage