Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16374060 Bezoekers

 16 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
XgDKz6
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Bakwan udang / taugee (garnalen / taugee beignet) yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Je kunt het eten als versnapering, maar ook als gerecht of bijgerecht bij de rijsttafel.

De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 12,-
Het duurt een half uur om het te maken en een half uur baktijd.

Ingrediënten:

2 eieren
5 eetl. tarwebloem
1 blikje cocosmelk
2 teen knoflook
1 sjalotje
1 theel. zout
1 theel. terasi bakar
125 g middelgrote garnalen
500 g taugee
1 theel. bakpoeder
1 ontpitte lombok (Spaanse peper)
of 1 theel. sambal oelek
¼ l plantaardige olie
chilisaus

Benodigdheden:

Snijplank en scherp mesje, kom, foodprocessor of blitzhakker, pan om te frituren, keukenpapier, 2 eetlepels, eventueel een mixer of beslagklopper.

Voorbereiding:bakwan-udang-tauge

Ik heb de knoflook geschild, zaadjes uit de lombok gehaald.
De eieren geklopt en de knoflook, sjalot, terasi en lombok in kleine stukjes gesneden (foodprocessor).
Van de bloem, cocosmelk, eieren, zout en bakpoeder heb ik een dik beslag gemaakt dat twee keer zo dik is als pannekoekbeslag.
Je moet het met een lepel van de andere lepel af kunnen schrapen.
Dit beslag mengen met de fijngesneden ingrediënten.
De garnalen en taugee heb ik gewassen.
Van mijn moeder moest ik altijd het worteltje en groene kapje van de taugee halen. Maar het groene kapje gaat er bij het wassen vanzelf af en ik laat het worteltje er lekker aan zitten.
Het beinvloedt niet de smaak.
De garnalen heb ik gepeld. Het staartstukje laat ik eraan zitten, dat staat mooier. Let goed op het zwarte streepje op de rug van de garnaal: dit is het darmkanaal en dat moet je wegsnijden, anders maakt het de garnaal bitter bij het bereiden.

Bereiding:

De taugee door het beslagmengsel mengen.
In een pan een laag olie verhitten van ongeveer 1 cm hoog.
Niet te heet laten worden.
Met een eetlepel elke keer beslag scheppen en deze met een andere lepel in de pan afschrapen en in de olie laten glijden.
Hier bovenop een garnaal doen.
De beignets lichtbruin bakken.
De garnalen zijn gaar als ze rose gekleurd zijn.
Na het eerste koekje even proeven of de smaak goed is en anders eventueel zout toevoegen.
De koekjes uit laten lekken op keukenpapier.
De beignets serveren met chilisaus.

Luister naar de kookles: Bakwan udang / taugee

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 15:12
Categorie: - B
Pagina gelezen 2453 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië