Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358762 Bezoekers

 19 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
ARdN
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Soto Mie Curry (curry maaltijdsoep)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Een Indonesische vriendin maakte deze heerlijke Sumatraanse maaltijdsoep.
Als je de kip weglaat, is het ook een lekker vegetarisch gerecht.
Het duurt een half uur om het gerecht te maken en een half uur kooktijd.
Het gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-

Ingrediënten:

300 ml santen (cocosmelk)
400 g kippedijfilet
2 stuk laoswortel van 3 cm of 2 theel. laospoeder
5 blad djeroek poeroet
2 serehstengels
1 kippebouillonblokje
4 sjalotjes
6 teen knoflook
2 eetlepels korianderpoeder
2 theel. terasi bakar
½ eetl. ebbi (gedroogde garnalen)
1 theel. koenjitpoeder (geelwortel)
50 g eiermie
4 eieren
½ tahoe
100 g taugee
100 g sperciebonen
plantaardige olie
bosje verse koriander
eventueel sambal terasi/sambalbadjak

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, pan om te koken, pan voor soep, pollepel

Voorbereidingen:soto mie urry

De sjalotjes en knoflook pellen.
De kipfilet in stukjes snijden.
De tahoe in plakken van 1 cm dik snijden en deze in olie bakken.
Dan elke plak in 4 stukken snijden .
De eieren koken en pellen en in schijfjes snijden.
De sperciebonen koken.
De 2 serehstengels pletten en in een knoop doen.
De taugee wassen.
De koriander fijn snijden.
De sjalotjes, knoflook en terasi samen fijn maken in foodprocessor.

Bereiding:

In pan 3 eetl. plantaardige olie doen en verwarmen.
Hierin het sjalot-knoflook-terasi mengsel doen, samen met de korianderpoeder, koenjitpoeder en de ebbie (gedroogde garnalen)en dit op zacht vuur laten fruiten, voor 7 minuten.
Dan de laos, sereh en djeroek poeroet toevoegen, samen met de stukjes kipfilet en 5 minuten laten meefruiten.
Dan de santen (cocosmelk) toevoegen en 500 ml water en het bouillonblokje.
Dit op zacht vuur laten stoven en ondertussen ook de eiermie erbij doen.
Als de eiermie gaar is (na 3 minuten) deze uit de soep halen en warm houden.
De soto proeven: moet er nog zout bij? Of een bouillonblokje?

Serveren:

In kom wat mie doen, taugee en schijfjes ei.
De soto mie curry hierover schenken.
Dan de gesnipperde koriander hierover en voor de mensen die van pittig houden een schep sambal badjak/sambal terasi.

Luister naar de kookles: Soto Mie Curry

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 08:09
Categorie: - Mihoen / Mihun / Mie
Pagina gelezen 2385 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië