INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20191556 Bezoekers
2 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Een Indonesische vriendin maakte deze heerlijke Sumatraanse maaltijdsoep.
Als je de kip weglaat, is het ook een lekker vegetarisch gerecht.
Het duurt een half uur om het gerecht te maken en een half uur kooktijd.
Het gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
300 ml santen (cocosmelk)
400 g kippedijfilet
2 stuk laoswortel van 3 cm of 2 theel. laospoeder
5 blad djeroek poeroet
2 serehstengels
1 kippebouillonblokje
4 sjalotjes
6 teen knoflook
2 eetlepels korianderpoeder
2 theel. terasi bakar
½ eetl. ebbi (gedroogde garnalen)
1 theel. koenjitpoeder (geelwortel)
50 g eiermie
4 eieren
½ tahoe
100 g taugee
100 g sperciebonen
plantaardige olie
bosje verse koriander
eventueel sambal terasi/sambalbadjak
Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, pan om te koken, pan voor soep, pollepel
De sjalotjes en knoflook pellen.
De kipfilet in stukjes snijden.
De tahoe in plakken van 1 cm dik snijden en deze in olie bakken.
Dan elke plak in 4 stukken snijden .
De eieren koken en pellen en in schijfjes snijden.
De sperciebonen koken.
De 2 serehstengels pletten en in een knoop doen.
De taugee wassen.
De koriander fijn snijden.
De sjalotjes, knoflook en terasi samen fijn maken in foodprocessor.
In pan 3 eetl. plantaardige olie doen en verwarmen.
Hierin het sjalot-knoflook-terasi mengsel doen, samen met de korianderpoeder, koenjitpoeder en de ebbie (gedroogde garnalen)en dit op zacht vuur laten fruiten, voor 7 minuten.
Dan de laos, sereh en djeroek poeroet toevoegen, samen met de stukjes kipfilet en 5 minuten laten meefruiten.
Dan de santen (cocosmelk) toevoegen en 500 ml water en het bouillonblokje.
Dit op zacht vuur laten stoven en ondertussen ook de eiermie erbij doen.
Als de eiermie gaar is (na 3 minuten) deze uit de soep halen en warm houden.
De soto proeven: moet er nog zout bij? Of een bouillonblokje?
In kom wat mie doen, taugee en schijfjes ei.
De soto mie curry hierover schenken.
Dan de gesnipperde koriander hierover en voor de mensen die van pittig houden een schep sambal badjak/sambal terasi.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage