Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16337435 Bezoekers

 16 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
BdHL
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ajam Goreng (gebakken kip)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

De kip wordt eerst in een kruidige saus gaar gesudderd.
En daarna gebakken.
Maar je kunt hem natuurlijk ook in plaats van bakken, barbecuen.

De hoeveelheden zijn voor 4 personen en het kost € 12,-
Het is 20 minuten voorbereiden, 20 minuten sudderen en 10 minuten bakken.

Ingrediënten:

1 kip of 4 kippedijstukken (1 kg)
2,5 cm laos of 2 theel. laospoeder
2 lombok (Spaanse peper)
6 sjalotjes
4 teen knoflook
4 salamblad
½ blok santen (cocosmelk)
1 bouillonblokje
plantaardige olie
1 glas heet water

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, hakmes, pan om te stoven, frituurpan en eventueel keukenpapier, foodprocessor of blitzhacker.

Voorbereidingen:

De kip in stukken hakken.
De sjalotjes en knoflook schillen.
De lomboks van zaden en zaadlijsten ontdoen als je niet van pittig houdt.
De sjalotjes, knoflook en lombok, fijn maken in foodprocessor.

Bereiding:

In een pan 1 glas heet water doen en hierin de santen oplossen.
Doe er dan de laos en salamblad bij.
En de fijn gemaakte sjalot, knoflook, lombok mengsel, het bouillonblokje en alle kipstukken.
De kip gaar laten sudderen op zacht vuur en af en toe roeren.
Als alle vloeistof verdampt is, de pan van het vuur halen.
Olie op hoog vuur verhitten en hierin de kipstukken rondom bruin bakken.
Uit laten lekken op keukenpapier.

Luister naar de kookles: Ajam Goreng

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 08:18
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 2097 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië