INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19595031 Bezoekers
26 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
In de Indische en Indonesische keuken heb je weinig toetjes.
Dit is er een van.
Het is een toetje van zoete aardappel en bakbanaan, gestoofd in zoete cocosmelk.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 6,-
Het neemt 15 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd.
200 g zoete aardappelen
1 bakbanaan
3 dl santen (cocosmelk)
1 dl water
2 pandanblad
100 g goela Djawa
1 kaneelstokje
beetje zout
De bakbanaan moet het liefst een zwart gespikkelde schil hebben of helemaal zwarte schil.
Goela Djawa geeft dit gerecht zijn verfijnde smaak en is gemaakt van het sap van de bloemtros van de suikerpalm.
Dit wordt ingekookt tot de vaste vorm van goela Djawa.
Snijplank en mes, kookpan
De zoete aardappelen schillen en de banaan pellen. Snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm.
De santen, het water, goela Djawa, pandanblad, kaneelstokje en het zout op zacht verwarmen tot de suiker is opgelost.
Nu de stukjes zoete aardappel en banaan in de saus doen en op zacht vuur gaar laten worden.
Ze moeten nog wel stevig aanvoelen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage