Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16374078 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
ghzE
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kolak (toetje zoete aardappel-bakbanaan)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

In de Indische en Indonesische keuken heb je weinig toetjes.
Dit is er een van.


Het is een toetje van zoete aardappel en bakbanaan, gestoofd in zoete cocosmelk.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 6,-
Het neemt 15 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd.

Ingrediënten:

200 g zoete aardappelen
1 bakbanaan
3 dl santen (cocosmelk)
1 dl water
2 pandanblad
100 g goela Djawa
1 kaneelstokje
beetje zout

De bakbanaan moet het liefst een zwart gespikkelde schil hebben of helemaal zwarte schil.
Goela Djawa geeft dit gerecht zijn verfijnde smaak en is gemaakt van het sap van de bloemtros van de suikerpalm.
Dit wordt ingekookt tot de vaste vorm van goela Djawa.

Benodigdheden:

Snijplank en mes, kookpan

Voorbereiding:Kolak

De zoete aardappelen schillen en de banaan pellen. Snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm.

Bereiding:

De santen, het water, goela Djawa, pandanblad, kaneelstokje en het zout op zacht verwarmen tot de suiker is opgelost.
Nu de stukjes zoete aardappel en banaan in de saus doen en op zacht vuur gaar laten worden.
Ze moeten nog wel stevig aanvoelen.


Luister naar de kookles: Kolak

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 09:52
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 1671 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië