Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397901 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
24PZE
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Nasi Oelam (gekruide rijst)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

De ingrediënten zijn voor 4 personen en het kost € 12,-
Het duurt 30 minuten om de rijst te koken en 20 minuten bereidingstijd.

Ingrediënten:

400 g witte rijst
2 uien
2 teen knoflook
1 eetl. ikan terie (kleine gedroogde visjes)
1 lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
2 dl dikke santen (cocosmelk)
1 djeroek-poeroetblad (citroenblad)
½ theel. zout
¼ eetl. djintenpoeder (komijn)
¼ eetl. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 sereh (citroengras)
½ theel. terasi
zonnebloemolie
kemangiblaadjes of platte peterselie
1 komkommer
4 eieren

Benodigdheden:

Snijplank en scherp mes, kookpan, houten lepel, gietijzeren wadjan (wok) of pan, bakpan, foodprocessor of blitzhacker

Voorbereiding:nasi oelam

De rijst wassen en uit laten lekken.
De ui en knoflook schillen.
Als je niet van heet houdt de pitjes uit de lombok halen.
De sereh licht plat slaan en in een knoop leggen.
De ui, knoflook en lombok heel fijn snijden.
De eieren klutsen.

Bereiding:

De rijst opzetten met de santen, djeroek-poeroetblad, sereh en zout.
Er moet een vingerkootje vocht boven de rijst staan.
Eventueel aanvullen met water.
Dit gaar laten koken.
Van de eieren omelettes maken.
De ui, knoflook , lombok fruiten in olie, samen met de overige ingrediënten, behalve de komkommer en de kemangiblaadjes, deze zijn voor garnering.
Als de rijst gaar is deze mengen met het ui/kruiden mengsel.
De omelettes in reepjes snijden en samen met de komkommer en de kemangiblaadjes de rijst garneren.


Luister naar de kookles: Nasi Oelam

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 11:40
Categorie: - Rijst recepten
Pagina gelezen 1806 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië