INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19594002 Bezoekers
13 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Een lekker recept voor kip op de barbecue.
Het is dan wel belangrijk dat de kip van tevoren gekookt is.
Dat gebeurt in een lekkere saus, waardoor de kip al veel smaak krijgt.
Ik gebruik kippedijpoten, omdat ik dat het malst vind, maar je kunt ook prima een hele kip in stukken of kippevleugels of tv boutjes nemen.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost E 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd, 20 minuten stooftijd en 10 minuten op de barbecue.
4 kippedijstukken
6 sjalot
4 knoflook
3 kemirienoten
2 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
2 lombok (Spaanse peper)
1,5 kip bouillonblokje
5 dl dunne santen
6 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
2 salamblad
2 cm laoswortel of 2 theel. laos poeder
2 serehstengels (citroengras)
4 eetl. plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan, barbecue of grilpan of oven met grill.
Kippedijpoten in stukken hakken.
Sjalot en knoflook schillen.
Zaadjes uit de lombok halen als je niet van pittig houdt.
De serehstengels een beetje plat slaan en in een knoop leggen.
De laoswortel schillen.
De sjalot, knoflook, kemirienoten en lombok fijn maken in de foodprocessor.
De olie verwarmen in de stoofpan en hierin het sjalot/knoflook/ kruidenmengsel fruiten samen met de kipstukken op zacht vuur.
Blijf regelmatig roeren.
Na 5 minuten mag de santen en de ketjap erbij.
De kip op laag vuur gaar koken
De kip uit de saus halen en goed af laten koelen.
De saus inkoken tot ze dik is en bij de kip geven.
De kip op de barbecue aan beide kanten mooi bruin roosteren.
Als je geen barbecue hebt kun je hem ook in de oven grillen of in een grillpan of bruin bakken in hete olie.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage