Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397901 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
yzRrrz
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ayam Bakar (barbecue kip)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Een lekker recept voor kip op de barbecue.
Het is dan wel belangrijk dat de kip van tevoren gekookt is.
Dat gebeurt in een lekkere saus, waardoor de kip al veel smaak krijgt.
Ik gebruik kippedijpoten, omdat ik dat het malst vind, maar je kunt ook prima een hele kip in stukken of kippevleugels of tv boutjes nemen.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost E 12,-
Het neemt een half uur voorbereidingstijd, 20 minuten stooftijd en 10 minuten op de barbecue.

Ingrediënten:

4 kippedijstukken
6 sjalot
4 knoflook
3 kemirienoten
2 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 theel. djintenpoeder (komijnzaad)
2 lombok (Spaanse peper)
1,5 kip bouillonblokje
5 dl dunne santen
6 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
2 salamblad
2 cm laoswortel of 2 theel. laos poeder
2 serehstengels (citroengras)
4 eetl. plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan, barbecue of grilpan of oven met grill.

Voorbereiding:ajam bakar

Kippedijpoten in stukken hakken.
Sjalot en knoflook schillen.
Zaadjes uit de lombok halen als je niet van pittig houdt.
De serehstengels een beetje plat slaan en in een knoop leggen.
De laoswortel schillen.
De sjalot, knoflook, kemirienoten en lombok fijn maken in de foodprocessor.

Bereiding:

De olie verwarmen in de stoofpan en hierin het sjalot/knoflook/ kruidenmengsel fruiten samen met de kipstukken op zacht vuur.
Blijf regelmatig roeren.
Na 5 minuten mag de santen en de ketjap erbij.
De kip op laag vuur gaar koken
De kip uit de saus halen en goed af laten koelen.
De saus inkoken tot ze dik is en bij de kip geven.
De kip op de barbecue aan beide kanten mooi bruin roosteren.
Als je geen barbecue hebt kun je hem ook in de oven grillen of in een grillpan of bruin bakken in hete olie.

Luister naar de kookles: Ayam Bakar

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 16:34
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 1656 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië