Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16338639 Bezoekers

 14 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Dy3wk
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Roedjak Manis (pittige vruchtensalade)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een lekker gerechtje, vooral voor warme dagen.
In Indonesië zie je vaak een karretje waar ze roedjak verkopen.
Dit met allerlei vruchten, zoals jonge mango, stervrucht, jamboe air (water appel).
In Nederland kun je er prima groene appels voor gebruiken en komkommer.
Als er ook maar lekkere zure vruchten bij zitten.

De tijd om het te maken is een half uur.
Het kost ongeveer E 5,- , afhankelijk van de ingrediënten.

Ingrediënten:

1 rode lombok (Spaanse peper)
½ theel. terasi bakar
2 theel. asem (tamarinde pasta)
1 eetl. gesmolten goela djawa of suiker
1 mespunt zout
1 eetl. ketjap manis
1 groene mango
1 zure appel
½ komkommer

Benodigdheden:

Snijplank en mes, cobeh en oelekan (vijzel en stamper) of foodprocessor

Voorbereiding:roedjak manis

De zaadjes eventueel uit de lombok halen als je niet van pittig houdt en de lombok heel fijn snijden.
De zaadjes uit de komkommer halen.
De goela djawa smelten door middel van 1 theel. water en een brok goela djawa in een kommetje en dit in een pan met een bodem zacht kokend water, tot de suiker gesmolten is.

Bereiding:

Maak de terasi, zout, lombok en asem in een cobeh met oelekan fijn of in de foodprocessor.
Wrijf het tot een dikke saus en voeg dan de goela djawa en de ketjap manis toe.
Schil de vruchten en snijd ze in blokjes.
Meng de saus erdoor.

Luister naar de kookles: Roedjak Manis

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 16:44
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 1526 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië