Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19881165 Bezoekers

 62 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Pecel (groente en tahoe salade met pindasaus)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een gerecht voor 2 personen en kost € 10,-
De bereidingstijd is 30 minuten

Ingrediënten:

150 g sperciebonen
150 g spitskool of chin. Kool
100 g taugé
150 g tahoe
3 sjalotjes
3 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper) of 1 eetl. sambal oelek
3 cm kentjoerwortel of 1 theel. kentjoerpoeder
1 theel. terasi bakar
200 g pindakaas (met stukjes noot)
1 eetl. goela djawa of bruine basterdsuiker
3 eetl. ketjap manis
3 eetl. limoensap
zout
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, kookpan, pan om te bakken, keukenmachine of blitzhacker of oelekan en cobeh, schaal, keukenpapier

Voorbereiding:

Haal de boontjes af. De kool in stukken van 2 cm snijden.
De taugee wassen.
De tahoe in plakken van 1 cm dik snijden.
Voor de saus: de sjalot en de knoflook pellen, de steeltjes van de lomboks halen en de kentjoerwortel schillen en dit allemaal fijn snijden.

Bereiding:

In een pan water met wat zout aan de kook brengen.
Hierin de groenten blancheren: sperciebonen 5 minuten, de kool en de taugee 1 minuut.
Groenten goed uit laten lekken en in schaal doen.

De tahoeplakken in olie lichtbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken.
Dan in blokjes van 1 cm snijden.
Maak de terasi, kentjoer, sjalot, knoflook en lomboks, fijn als een pasta.
Doe dit in een schaal en voeg de pindakaas en de goela djawa toe..
Daarna de ketjap en limoensap en eventueel wat water als de saus te dik is..
Schep de tahoe en de pindasaus door de groenten.
Lekker met wat rijst.
Door de tahoe is het een volwaardige vegetarische maaltijd.

Luister naar de kookles: Pecel

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 23:39
Categorie: - Groentengerechten
Pagina gelezen 2487 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië