INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19881165 Bezoekers
62 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een gerecht voor 2 personen en kost € 10,-
De bereidingstijd is 30 minuten
150 g sperciebonen
150 g spitskool of chin. Kool
100 g taugé
150 g tahoe
3 sjalotjes
3 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper) of 1 eetl. sambal oelek
3 cm kentjoerwortel of 1 theel. kentjoerpoeder
1 theel. terasi bakar
200 g pindakaas (met stukjes noot)
1 eetl. goela djawa of bruine basterdsuiker
3 eetl. ketjap manis
3 eetl. limoensap
zout
plantaardige olie
Snijplank en mes, kookpan, pan om te bakken, keukenmachine of blitzhacker of oelekan en cobeh, schaal, keukenpapier
Haal de boontjes af. De kool in stukken van 2 cm snijden.
De taugee wassen.
De tahoe in plakken van 1 cm dik snijden.
Voor de saus: de sjalot en de knoflook pellen, de steeltjes van de lomboks halen en de kentjoerwortel schillen en dit allemaal fijn snijden.
In een pan water met wat zout aan de kook brengen.
Hierin de groenten blancheren: sperciebonen 5 minuten, de kool en de taugee 1 minuut.
Groenten goed uit laten lekken en in schaal doen.
De tahoeplakken in olie lichtbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken.
Dan in blokjes van 1 cm snijden.
Maak de terasi, kentjoer, sjalot, knoflook en lomboks, fijn als een pasta.
Doe dit in een schaal en voeg de pindakaas en de goela djawa toe..
Daarna de ketjap en limoensap en eventueel wat water als de saus te dik is..
Schep de tahoe en de pindasaus door de groenten.
Lekker met wat rijst.
Door de tahoe is het een volwaardige vegetarische maaltijd.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage