INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19660140 Bezoekers
4 Bezoekers online
Voor kleine kinderen kunt u een ander middel toe passen.
Uit de roodbruine bloemen van de zure blimbing wuluh kan men stroop bereiden.
Men neemt een handvol bloemen, een paar korrels adas manis en suiker naar smaak met een half paitglas (zie maten).
Doe dit in een puddingvorm, die goed gesloten kan worden en laat het een paar uur stomen.
Door een doekje gezeefd, kan het ‘s morgens op de nuchtere maag en ‘s avonds voor het naar bed gaan worden gegeven.
Van deze zure blimbing bestaan witte en groene variëteiten.
Beide worden uit zaad geteeld.
Wanneer de plant goed verzorgd wordt en flink bemest, zal ze al na drie jaar vruchten dragen.
Het scherpe vruchtensap werkt zuiverend en wordt onder meer gebruikt, om vlekken uit wasgoed te verwijderen.
De donker roodbruine bloemen worden tot stroop gekookt.
Dit zijn de kleine, grijsgroene, fijn behaarde anijsvruchtjes.
Anijs komt in veel Indische recepten voor, om de verwarmende en gasafdrijvende werking.
Het wordt in Indonesië zeer weinig gekweekt.
Wat in de handel is, is dan ook meestal geïmporteerd
De Javaanse benaming voor anijs is adas manis.
Waarschuwing: neem altijd eerst contact op met uw arts voordat u
gebruik maakt van de informatie, middelen en of (be)handelingen op deze website.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage