INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20191429 Bezoekers
28 Bezoekers online
Dit kruid, in het Hollands venkel genoemd, wordt in de bergstreken van Midden- en Oost-Java gekweekt en komt daar ook veel verwilderd voor.
De aromatische vruchtjes werken gassenafdrijvend en worden in de geneeskunde veelvuldig gebruikt, bijna uitsluitend echter in combinatie met pulasari, waardoor in de handel steeds gesproken wordt van adas-pulasari, als ware het één stof.
De geïmporteerd adas is van veel betere kwaliteit en ook veel groter.
Waar het binnenlandse product verkrijgbaar is, stelt men zich daarmee vaak tevreden.
In de Europese keuken worden de vruchtjes gebruikt bij het maken van tafelzuur.
In koolgerechten bewerken ze, dat zulke gerechten, die anders moeilijk verdragen worden, zonder nadelige gevolgen kunnen worden genuttigd.
Zij, die geen komkommerzuur kunnen verdragen, zullen dit, als het met venkelbladeren bereid is, goed kunnen gebruiken.
Waarschuwing: neem altijd eerst contact op met uw huisarts voordat u
gebruik maakt van de informatie, middelen en of (be)handelingen op deze website.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage